Майкъл Джексън имаше бляскава кариера, но и противоречив живот, а 15

...
Майкъл Джексън имаше бляскава кариера, но и противоречив живот, а 15
Коментари Харесай

Раздор в музикалната династия: Синът на Майкъл Джексън в съдебна битка с баба си

Майкъл Джексън имаше блестяща кариера, само че и противоречив живот, а 15 години след гибелта му наследството, което той остави, още веднъж раздира музикалната династия.

Имението на Краля на попа " Невърленд " на стойност 1,6 милиарда паунда е в центъра на ожесточената борба. 

От едната страна е третото дете на починалия артист - 22-годишният Биги, прочут преди като Бланкет, най-малкият след 27-годишния Принс и 25-годишната Парис. От другата страна е майката на Джако, 93-годишната Катрин, вдовица на Джо, тираничния подстрекател на групата Jackson 5.

Вчера стана ясно, че Биги е почнал правосъдни дейности против баба си. Той желае да ѝ попречи да получи достъп до средствата от наследството на татко му, с цел да заплати 441 000 лири за правосъдни разходи.

Katherine Jackson, mother of Michael Jackson, received over $55 million since his passing
— Rifnote (@viarifnote)
Това е последната от поредицата вражди, които сполетяха клана след гибелта на звездата, който умря на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 година

Грозната свада стартира, когато Биги и Катрин се опълчиха на напъните на изпълнителите на наследството да продадат част от музикалния азбучник на Майкъл Джексън, с цел да оказват помощ за набирането на средства за имението, което е сега в основата на фамилния бизнес, само че е затънало в задължения. 

Биги реши да не взе участие в последвалото обжалване от страна на Катрин на правосъдното решение, позволяващо на изпълнителите да проучат спомагателни благоприятни условия за продажба.

Според известията юридическият екип на Биги е бил угрижен за евентуалното финансово натоварване, което ще коства сходно правосъдно деяние, в последна сметка отнемащо наследството на братята и сестрите.

Адвокатите му обявиха, че Биги " е доста затворен човек и може би не би споделил нищо, в случай че знаеше, че думите или позициите му могат да станат обществено притежание... Това от своя страна би лишило първоинстанционния съд от опцията да изслуша и прегледа всички аспекти на препоръчаното деяние ".

Семеен другар, който познава Катрин и децата, приказва за хипотетичното им друго отношение към парцела, който обезпечава на всички тях обилни месечни приходи.

Michael Jackson’s Son Blanket Files Legal Injunction Against Grandmother Katherine Jackson

Blanket Jackson, Michael Jackson’s youngest son, has filed a lawsuit against his grandmother, Katherine Jackson. The 22-year-old is suing the matriarch for a lega…
— Leonard Y (@LeonardYoung302)
" Децата са почувствали непоклатимост, благополучие и наслада от метода, по който са били третирани в имението ", споделя приятелят.

" През първите години от живота си с Майкъл водеха номадски метод на живот, защото се местеха от град на град, пробвайки се да намерят място, където да се открият ".

" След като се заселиха в имението, те ходеха обикновено на учебно заведение, имаха имението в Калабасас в Лос Анджелис, всичко, което желаеха, получиха - като да вземем за пример Принс, който отиде в киноучилище, подкаста на Биги. Имението заплаща за жилищата им и за всичките им сметки ".

Но приятелят прибавя : " От другата страна е Катрин. Тя е от остарялата школа - счита, че децата би трябвало да са мегабогати и да имат достъп до всички пари, с цел да вършат каквото си желаят. Тя е от друго потомство. В днешно време тя излиза от вкъщи си единствено за срещи и Джо й липсва толкоз доста ".

" Тя доста пъти е предприемала дейности против наследството, само че децата считат, че наследството е било доста заслужено към нея, покривайки медицинските ѝ сметки ".

Последното наследство на Джексън преди гибелта му лишава доста от роднините му от парите му и от контрола върху наследството му. Братята и сестрите на Майкъл бяха шокирани, когато след гибелта му стопираха да получават постоянно парични помощи.

Вместо това 40% от чистия приход отиват при Катрин. Принс, Парис и Биги си поделят още 40%. Останалите 20% отиват за благотворителни организации.

Но цялото имущество се управлява от изпълнителите Джон Бранка и Джон МакКлейн. И те показват, че в миналото имението е потънало в задължения, надхвърлящи 314 млн. паунда.

Everything We Know About Michael Jackson’s Son’s Bigi Taking His Grandmother Katherine Jackson To Court

There’s some legal news involving Michael Jackson‘s youngest son, Prince Michael Jackson II (formerly known as Blanket and who know goes by Bigi), an…
— Leonard Y (@LeonardYoung302)
Бранка и МакКлейн настояват, че разпродаването на каталога на Джако е било належащо, с цел да се преодолее финансовата неустойчивост. Миналия месец част от каталога беше продадена на Sony за 472 млн. паунда, което ускори спора във връзка с останалата част. Принс и Парис избраха да запазят позициите си в загадка.

Това не е първият случай, в който се разгаря скандал по отношение на имуществото. През 2012 година братята и сестрите на Джако показаха угриженост за метода, по който то се ръководи.

" Мисля, че имате куп хора, които имат доста разнообразни хрумвания за това какво би трябвало да се случи с майка им в тази обстановка. Това е комплицирана фамилна динамичност ", съобщи тогава юристът на Катрин.

Lors d'une récente manœuvre juridique, Blanket 'Bigi' Jackson, fils de feu Michael Jackson, est intervenu pour empêcher sa grand-mère, Katherine Jackson, d'utiliser les fonds de la succession dans unebataille juridique en cours avec les exécuteurs
— Doingbuzz.com (@doingbuzzz)
Писмото, подписано от петима от братята и сестрите на Джексън - Джърмейн, Джанет, Тито, Реби и Ранди - упреква изпълнителите на наследството в скрит план за гибелта на брат им, напън върху майка им и подправяне на наследството. По-късно Джърмейн отстранява името си. Говорител на имението съобщи:

" Натъжени сме, че някои членове на фамилията на Майкъл, които той реши да не включи в наследството си, насочат погрешни и оскърбителен обвинявания, учредени на изчерпани теории за интрига в интернет "

" Особено сме огорчени, че те се появяват в миг, когато е реализиран незабравим прогрес в обезпечаването на финансовото бъдеще на децата му посредством смяна на финансовото положение на имението. "

След гибелта на Джексън против имуществото му бяха предявени голям брой правосъдни искания, някои от които нелепи, други съществени. За страдание, кланът е привикнал повече със правосъдните арени, в сравнение с с поп сцената.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР